Psykofysisk Gymnastikk

uttenkt av Dr.Serge Raynaud de la Ferriere

 

Psykofysisk Gymnstikk ble uttenkt i slutten av '40 tallet av dr.Serge Raynaud de la Ferriere som et slags forberedelse til mer avanserte Yoga teknikker. Gymnastikken består av tre sett med ca 10 øvelser hver sett. Den første sett myker opp kroppen, den andre styrker armene og skuldrene, samtidig som den utvider brystkassen og puste kapasiteten, den siste styrker ryggen og innfører i noen av Yogas kroppstilling (Dhanurasana, Bhujangasana, Shalabasana, Pachimottasana, Sarvangasana, Halasana).

Denne gymnastikken tar elementer fra øst og

vest : styrketrening og avspenning, pust og konsentrasjon, balanse og koordinasjon, smelter sammen under den timen gymnastikken varer. I vår siviliserte samfunn har vi behov for daglig trening og denne gymformen kan være et av mange forslag. Anbefales tidlig om morgen, når de første solstråler dukker opp i horisonten og luften er enda forholdsvis ren. Etter en time trening føler man seg fornyet og klar for en ny arbeidsdag.

På UGB Yoga Skole lærer vi de tre serie av gymnastikken i løpet av nybegynner kurs, ved siden av grunnelementer for Yoga så som avspenning, yoga kroppstillinger, og dypt åndedrettet.